Què és l’OnCodines Trail?

L’OnCodines Trail és un repte esportiu solidari corrent o caminant per muntanya i per equips per l'entorn de Sant Feliu de Codines.

La tercera edició es farà el 15 d'abril de 2023 i recorrerà diversos indrets del Vallès Oriental i el Moianès. Els participants hauran de recórrer una vuitantena de quilòmetres corrent o bé una seixantena caminant. Es tracta d’un traçat que en bona part és de muntanya i pistes forestals, tot i que també passarà per nuclis urbans. Els equips han d'estar formats per entre 3 i 6 persones (sempre hi ha d’haver 3 persones de l’equip en el recorregut). 

Cada conjunt que hi participi té un doble objectiu: completar la cursa i recaptar un mínim de 600 euros que es destinaran íntegrament a la Fundació Oncovallès, la Barcelona Brain Health Initiative i la Fundació Enriqueta Villavecchia. En aquest sentit, la participació a la cursa requerirà la donació de cada equip, a banda de la inscripció de cada un dels participants per a despeses d’organització.

Oncovallès és una entitat amb seu a Granollers que es dedica a acompanyar als malalts de càncer i als seus familiars. No només en aspectes biològics i mèdics sinó també pel que fa a la vessant més psicològica i social d’aquesta malaltia. Un percentatge del conjunt de les donacions es destinarà a la Barcelona Brain Health Initiative, un projecte de recerca de l’Institut Guttman dedicat a la salut cerebral i a la investigació de les malalties del cervell. També es donarà una part de les donacions a la Fundació d'oncologia infantil Enriqueta Villavecchia, que té com a finalitat la cobertura integral de les necessitats dels infants i joves malalts de càncer o d'altres malalties greus.

Les donacions de l’OnCodines es destinaran íntegrament al suport i l’ajuda a malalts oncològics i les seves famílies, a la compra de material mèdic i a la investigació.

Com neix l’OnCodines Trail?

MARÇ 2019

Els impulsors de l’OnCodines trail som un grup de corredors de Sant Feliu de Codines que, des de fa uns anys, participem a la OncoTrail, una cursa per equips que es fa a Palafrugell amb l’objectiu d’obtenir recursos per a la investigació del càncer i per a la millora de la vida dels pacients oncològics i de les seves famílies. Així com en altres curses solidàries.

Els esdeveniments no han anat com volíem i la pèrdua de la Glòria, una de les membres de l’equip, com a conseqüència d’aquesta malaltia ha fet que aquest grup de persones estigui més decidit que mai a tirar endavant aquesta iniciativa.

La força positiva que sempre ens encomanava la Glòria i la nostra determinació de lluitar encara més activament i amb més força contra aquesta malaltia han sumat per engegar aquest nou projecte, l’OnCodines Trail

El repte pren forma

ABRIL-MAIG 2019

Inici del treball de camp per trobar el recorregut ideal per al repte. Sortides els matins del cap de setmana per estudiar possibles traçats, quilometratges i possibilitats de cada un dels camins. S’intenta que els recorreguts puguin passar per indrets emblemàtics de cada un dels pobles.

JUNY-JULIOL 2019

El grup de corredors i corredores ens constituïm com una secció del Club Atlètic Sant Feliu (CASF) que serà l’entitat organitzadora de l’OnCodines Trail. Per tal de poder fer efectiu el donatiu de tots els equips participants a l’activitat, el Club Atlètic Sant Feliu Feliu i la Fundació Oncovallès signen un conveni. Els encarregats de signar-lo són els presidents de les dues entitats: Manel Rodríguez del CASF i Pere Cladellas de la Fundació Oncovallès.

JULIOL 2019

Reunions amb els 11 ajuntaments per on transcorre el traçat de l’OnCodines tan corrent com caminant. Tots els ajuntaments mostren el seu interès pel repte i la seva predisposició a col·laborar-hi.

JULIOL 2019

Converses i contacte amb persones i entitats que han organitzat curses o proves atlètiques amb la participació de milers de persones per trobar assessorament amb temes organitzatius com Lluís Comet, director de l’Oncotrail o Toni Cornellas, director de la Mitja de Granollers. Col·laboració total amb el projecte per part de tots ells.

AGOST 2019

Rodatge de l’espot promocional de l’OnCodines (mira'l aquí).
P
osada en marxa dels canals de comunicació i inici del web.  

L’OnCodines Trail 2020 comença a caminar

10 DE SETEMBRE DEL 2019

Presentació en societat de l'OnCodines Trail 2020. Acte multitudinari al Centre Cívic La Fonteta de Sant Feliu de Codines. La presentació del repte solidari compta amb la presència de més de 300 persones, representants institucionals dels 11 municipis del recorregut.

L’acte té dos padrins de luxe: l’atleta del Salomon Team Eli Gordón i l’alpinista Sergi Mingote, especialista en reptes solidaris. Veure fotos a la galeria.

27 DE SETEMBRE DEL 2019

Participació al sopar benèfic d’Oncovallès per explicar el repte. Una representació d’OnCodines Trail participa en el sopar anual de la Fundació en el que es presenten els projectes solidaris del proper any.

9 D'OCTUBRE DEL 2019

Roda de premsa a Granollers. El repte es presenta oficialment per als mitjans de comunicació del Vallès Oriental en un acte a la sala de plens de l’Ajuntament de Granollers.

La presentació compta amb la presència de representants polítics dels 11 municipis per on transcorre el repte.

OCTUBRE i NOVEMBRE 2019

Reunions amb els ajuntaments per tancar el recorregut. Ens trobem amb els tècnics dels diversos municipis per contrastar el recorregut amb mapes ortofotografies i plànols cadastrals

23 DE NOVEMBRE DEL 2019

Test del recorregut sencer de l’OnCodines. Membres de l’organització acompanyats de col·laboradors que solen participar en curses de llarg recorregut fan un primer test amb el recorregut sencer dels 70 quilòmetres de la prova per valorar els trams, la situació dels avituallaments i altres elements.

Veure fotos a la galeria.

Difonem el repte i comencem els entrenaments

26 DE NOVEMBRE DEL 2019

Presentació al Club Natació Sant Andreu. L’OnCodines Trail es presenta per primer cop a Barcelona als socis del Club Natació Sant Andreu, club del qual la Glòria en va formar part durant la seva infantesa i joventut.

26 DE NOVEMBRE DEL 2019

Participació a la gala ‘Terra de victòries’. El repte es presenta en el marc de la nit de l’esport de Bigues i Riells. L’acte, organitzat per l’Ajuntament de Bigues i Riells, aplega bona part de les entitats esportives i esportistes del municipi.

11 DE DESEMBRE DEL 2019

Presentació del repte a la sala de Plens de Les Franqueses del Vallès. L’OnCodines es presenta en un dels 11 municipis del recorregut. La regidora d’esports anuncia que hi ha diversos equips sorgits del mateix ajuntament.

15 DE DESEMBRE DEL 2019

Primer entrenament dirigit amb més de 150 participants. Iniciativa solidària amb La Marató de TV3 organitzada conjuntament amb el Centre Excursionista Sant Feliu, el Club Atlètic i BAC Crew. Aconseguim recollir 522 euros en donatius per La Marató.

Veure fotos a la galeria.

11 DE GENER DEL 2020

Els organitzadors de l’OnCodines Trail fem el segon test de tot el recorregut sencer, tant corrent com caminant, per estudiar horaris de pas, contemplar opcions alternatives i comprovar les situacions dels avituallaments.

15 DE GENER DEL 2020

Presentació del repte a Caldes de Montbui. L’OnCodines es presenta a la sala noble de Can Rius amb la presència de diverses persones interessades en el repte així com d’alguns equips inscrits. Aquell dia s’anuncia que falten només dos equips per arribar als 100.

16 DE GENER DEL 2020

El repte es presenta al CT Barcino, a Barcelona. La presentació de l’OnCodines en aquesta entitat desperta molt interès. Al final de l’acte molts assistents fan preguntes i en sorgeixen diversos equips.

26 DE GENER DEL 2020

Més de 200 persones participen al segon entrenament dirigit de l’OnCodines Trail, una ruta circular de 20 quilòmetres amb sortida i arribada a la plaça Josep Umbert Ventura que recorre alguns dels indrets del recorregut oficial com el Camí del Foment de Caldes o el Castell de Montbui de Bigues.

Veure fotos a la galeria.

1r objectiu assolit: 100 equips!

27 DE GENER DEL 2020

Arribem als 100 equips!

1 DE FEBRER DEL 2020

Presència en una de les cites atlètiques de  més renom de Catalunya amb un estand a la fira del corredor de la Mitja Marató Granollers – Les Franqueses – La Garriga per donar a conèixer el repte OnCodines entre els 8.000 participants de La Mitja.

16 DE FEBRER DEL 2020

Prop de 200 persones participen al tercer entrenament dirigit. En aquesta ocasió els participants tenen la possibilitat d’entrenar els relleus de l’equip en un punt d’intercanvi establert per l’organització a la meitat del recorregut.

Veure fotos a la galeria.

11 DE MARÇ DEL 2020

Trobada amb el voluntariat de l’OnCodines. Es convida als 350 voluntaris del repte a un acte al centre cívic La Fonteta per conèixer quines són les tasques a fer el dia de l’OnCodines, així com els resposables de cada un dels trams.

12 DE MARÇ DEL 2020

El pilot Isidre Esteve es converteix en ambaixador de l’OnCodines Trail. El pilot visita Sant Feliu per conèixer el repte de primera mà i se li fa una recepció a l’Ajuntament. La Fundació Isidre Esteve i la Fundació Oncovallès tenen un acord de col·laboració.

Ajornem l’OnCodines Trail 2020 pel coronavirus

12 DE MARÇ DEL 2020

S’ajorna l’OnCodines com a conseqüència de la situació generada pel coronavirus. Els organitzadors prioritzen la seguretat i la salut de tots els participants del repte i es buscarà una nova data per a la prova. Recupera el comunicat aquí

21 DE MARÇ DEL 2020

El dia del repte es proposa complir-lo des de casa. La proposta és sumar, entre tots, 127’6 km i 3.600 escales i compartir-ho a les xarxes amb l’etiqueta #OnCodinesQuedatACasa. Un objectiu que s’assoleix amb escreix.

NOVEMBRE I DESEMBRE DEL 2020

El preàmbul de l'OnCodines Trail és el Fontcodines: un joc que combina esport, orientació i estratègia i que els equips podien fer al seu aire. Hi van participar 26 equips.

Veure els resultats del FontCodines.

16 DE GENER DEL 2021

El nostre padrí Sergi Mingote mor després d'un accident al K2 i la família d’OnCodines està de dol. En Sergi es va sumar al nostre projecte i ens va encoratjar des de el primer dia. Se li dedica un tram de la primera edició de l’OnCodines. El “Tram Sergi Mingote” amb l’àliga que el representa.

L’OnCodines recapta més de 100.000 €, malgrat la pandèmia

25 D'ABRIL DEL 2021

25 equips participen en la prova pilot de l'OnCodines feta amb mesures sanitàries anticovid: sortides individuals dels equips, esperes en calaixos separats, presa de temperatura, ús de gel i mascareta en espais compartits, avituallament ordenat, etc.

29 DE MAIG DEL 2021

Primera edició de l’OnCodines Trail amb 3 recorreguts, 92 equips i més de 250 voluntaris. Una prova segura i amb testos d’antígens a tots els participants.

Veure galeria de fotos.

11 DE JUNY DEL 2021

Donatiu final de 105.375 euros a Oncovallès i el BBHI. Lliurament a les entitats en un acte al teatre auditori de Bigues i Riells.

11 DE SETEMBRE DEL 2021

L'Ajuntament de Sant Feliu de Codines que ha reconegut la tasca de l'OnCodines Trail amb el lliurament d'una Menció d'Honor Vila de Sant Feliu de Codines en l'acte institucional de l'11 de setembre.

23 D'OCTUBRE DEL 2021

Som Vallesans de l'any! Els lectors del diari El9Nou han reconegut el projecte OnCodines Trail nomenant-nos Vallesans de l’any 2020. Estem molt contents i agraïment a El9Nou la nominació i a tothom qui ens ha fet confiança per rebre aquest reconeixement! 

Llegeix la notícia

Ho tornarem a fer: 2a edició!

NOVEMBRE DEL 2021

Presentació de la segona edició al centre cívic La Fonteta de Sant Feliu. El canvi de recorregut, de Granollers a Sant Feliu, és la principal novetat de l’edició. Estrena del lema #deixantpetjada

GENER DEL 2022

La Fundació Enriqueta Villavecchia serà la tercera entitat beneficiària del repte. Una entitat creada el 1989 i dedicada a l’oncologia infantil. Treballa en coordinació amb els 5 hospitals de referència en oncologia i hematologia de Catalunya.

9 DE MARÇ DEL 2022

Presentem l’equip OnCodines que participarà en el repte corrent amb representants d’entitats vinculades a l’organització. Salva Chacón del Club Atlètic, Laia Guàrdia del CESF, Edu Àvila de l’OnCodines, Vane Olmos del CN Caldes i Tomás Ignacuó Salantín i Jose Álvarez, amics de Sergi Mingote.

DEL DESEMBRE 2021 AL GENER 2022

Organització de tres entrenaments dirigits pels tres termes que rodegen Sant Feliu: Caldes de Montbui, Bigues i Riells del Fai i Sant Quirze Safaja.

2 D'ABRIL DEL 2022

Èxit en la segona edició! Més de 15 hores d’esport i solidaritat en una jornada que s’acaba amb tota una festa a la plaça de Sant Feliu amb l'Orquestra Maribel. L’edició ha tingut 83 equips amb 513 persones i més de 200 voluntaris.

Veure galeria de fotos

5 DE MAIG DEL 2022

Lliurem a les entitats la recaptació final de l’OnCodines: 86.296 €! L’acte de donació es fa al teatre auditori de Can Palots, a Canovelles.

L’OnCodines vol seguir creixent: 3a edició!

JUNY DEL 2022

Anunciem que volem seguir deixant petjada. La tercera edició de l’OnCodines serà el 15 d’abril de 2023. Comencem a treballar per fer-la ben grossa!