Què és l’OnCodines Trail?

L’OnCodines Trail és un repte esportiu solidari corrent o caminant per muntanya i per equips amb sortida i arribada a Sant Feliu de Codines.

La prova es farà, per primera vegada, el 21 de març de 2020 i recorre diversos indrets del Vallès Oriental i el Moianès. Els participants hauran de recórrer una setantena de quilòmetres corrent o bé una seixantena caminant. Es tracta d’un traçat de muntanya per recórrer en equips formats per entre quatre i sis persones (sempre hi ha d’haver 4 persones de l’equip en el recorregut). 

Cada conjunt que hi participi té un doble objectiu: completar la cursa i recaptar un mínim de 600 euros que es destinaran íntegrament a la Fundació OncoVallès i la Barcelona Brain Health Initiative. En aquest sentit, la participació a la cursa requerirà (a banda de la inscripció de cada un dels participants per les despeses d’organització) la donació de cada equip.

Oncovallès és una entitat amb seu a Granollers que es dedica a acompanyar als malalts de càncer i als seus familiars. No només en aspectes biològics i mèdics sinó també pel que fa a la vessant més psicològica i social d’aquesta malaltia. Un percentatge del conjunt de les donacions es destinarà a la Barcelona Brain Health Initiative, un projecte de recerca de l’Institut Guttman dedicat a la salut cerebral i a la investigació de les malalties del cervell.

Les donacions de l’OnCodines es destinaran íntegrament al suport i l’ajuda a malalts oncològics i les seves famílies, a la compra de material mèdic i a la investigació.

Com neix l’OnCodines Trail?

MARÇ 2019

Els impulsors de l’OnCodines trail som un grup de corredors de Sant Feliu de Codines que, des de fa uns anys, participem a la OncoTrail, una cursa per equips que es fa a Palafrugell amb l’objectiu d’obtenir recursos per a la investigació del càncer i per a la millora de la vida dels pacients oncològics i de les seves famílies. Així com en altres curses solidàries.

Els esdeveniments no han anat com volíem i la pèrdua de la Glòria, una de les membres de l’equip, com a conseqüència d’aquesta malaltia ha fet que aquest grup de persones estigui més decidit que mai a tirar endavant aquesta iniciativa.

La força positiva que sempre ens encomanava la Glòria i la nostra determinació de lluitar encara més activament i amb més força contra aquesta malaltia han sumat per engegar aquest nou projecte, l’OnCodines Trail

El repte pren forma

ABRIL-MAIG 2019

Inici del treball de camp per trobar el recorregut ideal per al repte. Sortides els matins del cap de setmana per estudiar possibles traçats, quilometratges i possibilitats de cada un dels camins. S’intenta que els recorreguts puguin passar per indrets emblemàtics de cada un dels pobles.

JUNY-JULIOL 2019

El grup de corredors i corredores ens constituïm com una secció del Club Atlètic Sant Feliu (CASF) que serà l’entitat organitzadora de l’OnCodines Trail. Per tal de poder fer efectiu el donatiu de tots els equips participants a l’activitat, el Club Atlètic Sant Feliu Feliu i la Fundació Oncovallès signen un conveni. Els encarregats de signar-lo són els presidents de les dues entitats: Manel Rodríguez del CASF i Pere Cladellas de la Fundació Oncovallès.

JULIOL 2019

Reunions amb els 11 ajuntaments per on transcorre el traçat de l’OnCodines tan corrent com caminant. Tots els ajuntaments mostren el seu interès pel repte i la seva predisposició a col·laborar-hi.

JULIOL 2019

Converses i contacte amb persones i entitats que han organitzat curses o proves atlètiques amb la participació de milers de persones per trobar assessorament amb temes organitzatius com Lluís Comet, director de l’Oncotrail o Toni Cornellas, director de la Mitja de Granollers. Col·laboració total amb el projecte per part de tots ells.

AGOST 2019

Rodatge de l’espot promocional de l’OnCodines (mira’l aquí).
P
osada en marxa dels canals de comunicació i inici del web.  

10 DE SETEMBRE DEL 2019

Presentació en societat de l’OnCodines Trail 2020. Acte multitudinari al Centre Cívic La Fonteta de Sant Feliu de Codines. La presentació del repte solidari compta amb la presència de més de 300 persones, representants institucionals dels 11 municipis del recorregut.

L’acte té dos padrins de luxe: l’atleta del Salomon Team Eli Gordón i l’alpinista Sergi Mingote, especialista en reptes solidaris. Veure fotos a la galeria.

27 DE SETEMBRE DEL 2019

Participació al sopar benèfic d’Oncovallès per explicar el repte. Una representació d’OnCodines Trail participa en el sopar anual de la Fundació en el que es presenten els projectes solidaris del proper any.